Gast in Beth-El Rondom het huis van God ontmoeten we elkaar

In gesprek met Joan den Besten

Wil je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Joan den Besten, 25 jaar. Ik ben geboren en getogen in Sliedrecht en ben al mijn hele leven lid van de Beth-Elkerk.

In het dagelijks leven ben ik docent godsdienst op de CSG De Lage Waard te Papendrecht. Ik vind het geweldig om met jongeren bezig te zijn en na te denken over belangrijke levensvragen. Daarnaast probeer ik mijn studie theologie af te ronden. Verder geniet ik erg van het gezinsleven, samen met mijn vrouw en twee lieve kinderen.

Waarom ga je naar de kerk?

Na een week werken en druk zijn is het heerlijk om op zondag rustig naar de kerk te gaan. Het samen zingen van de Psalmen, het bidden en luisteren naar het Woord van God doet mij altijd goed. Eigenlijk is het iedere keer een wonder dat God ons wil ontmoeten in Zijn huis en dat je welkom bent. Juist als ik besef hoe vaak ik Hem tekort doe. Dan is het fijn om God te prijzen en naar de preek te luisteren, waardoor Hij tot mij spreekt.

Wie is God voor jou?

Eigenlijk is dat best een lastige vraag, want God is voor mij niet zomaar te beschrijven. Al snel doen we Hem tekort. Daarom raak ik ook niet zomaar uitgelezen in de Bijbel. God is voor mij Heilig, als onze Schepper en HEERE (Ik ben er(bij)!). Hij draagt mijn leven en is ongelooflijk dichtbij gekomen door Zijn Zoon, Jezus Christus. Hij wil mijn Verlosser en Zaligmaker zijn! De Heilige Geest leert mij om God als Vader te noemen (Rom. 8:15). Maar uitgeleerd raak ik nooit!

Hoe ben je in de Beth-El kerk terecht gekomen?

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat mijn ouders mij hebben laten dopen en dat ik er toen al helemaal bij hoorde. God heeft mij dus eigenlijk in deze gemeente gebracht. Dat ben ik natuurlijk pas op latere leeftijd gaan beseffen. Helemaal toen ik de Heere Jezus als mijn persoonlijke Zaligmaker leerde kennen.

Wat betekent de gemeente voor jou?

Naast de kerkdiensten op zondag is het ook fijn om elkaar door de weeks te ontmoeten. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens de Bijbelstudievereniging, waarbij we samen de Bijbel bestuderen en ook gezellige momenten hebben. Daarnaast vind ik het leuk om samen met gemeenteleden evangelisatie-activiteiten te organiseren. Het mooie aan de gemeente is, dat er zoveel verschillende soorten mensen zijn. Maar wel met hetzelfde verlangen, om God te leren kennen en Hem en elkaar te dienen.