Gast in Beth-El Rondom het huis van God ontmoeten we elkaar

In gesprek met Mariëlle

Wil je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Mariëlle, geboren en opgegroeid in Sliedrecht. Sinds 2012 ben ik getrouwd en binnenkort verwachten we ons eerste kindje. In het dagelijkse leven werk ik als verloskundige.

Waarom ga je naar de kerk?

Ik vind het heel fijn om op zondag helemaal los te komen van alle dagelijkse bezigheden van de drukke werkweek. In de kerk kan ik me richten op God en de Bijbel: een rustmoment in de week waarop ik naar Gods boodschap mag luisteren.

Hoe beleef je een kerkdienst?

Tijdens de kerkdienst ontmoet ik alle andere gemeenteleden en kunnen we met elkaar heerlijk zingen en luisteren naar de preek. In de preek probeert de dominee de Bijbel met daarin Gods boodschap aan ons uit te leggen. Hierdoor krijg ik weer nieuwe inzichten en inspiratie voor de week die daarop volgt.

Wie is God voor jou?

God is mijn Schepper en mijn Vader. Hij is Degene die mij gemaakt heeft en vanaf het allereerste begin voor mij zorgt als een Vader.

Als ik om me heen kijk, kan ik me zo verwonderen over de hand van God in de natuur om me heen, alles is zo ingenieus en prachtig gemaakt! Zo weet ik dat ook mijn leven niet door toeval is ontstaan, maar dat God voor mij zorgt, elke dag weer. Als een Vader leert Hij mij via de Bijbel levenslessen en leidt Hij mij bij het maken van keuzes. Door te bidden kan ik alles met God delen: blijdschap en dankbaarheid, maar ook mijn verdriet en moeilijkheden.

Hoe ben je in de Beth-El kerk terecht gekomen?

Mijn ouders hebben mij voor de eerste keer meegenomen in de Beth-El kerk toen ik als baby werd gedoopt. Na een aantal jaar namen zij me wekelijks mee naar de kerkdiensten en heb ik altijd bij deze gemeente mogen horen.

Wat betekent de gemeente voor jou?

Voor mij is de gemeente een soort familie met broers en zussen en zorgen we voor elkaar. Dit doen we door voor elkaar te bidden, mee te leven of een helpende hand te bieden als het nodig is. Ook doordeweeks zijn er activiteiten met de gemeente, waardoor er veel momenten zijn voor gezelligheid en bezinning.