Gast in Beth-El Rondom het huis van God ontmoeten we elkaar

In gesprek met Rosanne

Wil je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Rosanne, en ik woon al 23 jaar in het mooie Sliedrecht. Ik kom uit een gezin met vier meiden, altijd een gezellige boel dus.. Met de laatste drie wonen we nog thuis. In het dagelijks leven werk ik als begeleider in de GGZ.

Waarom ga je naar de kerk?

Zondag is voor mij een dag dat ik meer rust heb om me te richten op God en de mensen om mij heen.
Naar de kerk gaan zorgt voor ontmoeting met God en daarnaast ook met de mensen die je doordeweeks niet altijd spreekt. In de kerk zijn geen verwachtingen, het creëert rust in mijn vaak toch drukke leven.

Hoe beleef je een kerkdienst?

In een sfeer van verbondenheid met God en de gemeente, mag ik luisteren, zingen en gevuld worden door God en Zijn boodschap voor ons allemaal. Het zorgt voor nieuwe inspiratie en kracht om een nieuwe week weer te beginnen, en als Christen in deze maatschappij op een praktische wijze mijn plaats in te nemen.

Wie is God voor jou?

God is degene die mijn leven gewild heeft: Hij is mijn Schepper en mijn Vader. Hij zorgt voor mij en maakt mij afhankelijk om de weg van mijn leven over deze aarde te gaan zoals Hij het bedoeld heeft.
In het persoonlijk contact met God, dit is tijdens het bidden, kan ik alles met Hem bespreken. God leert mij dankzeggen voor al het mooie en wonderlijke in dit leven: nieuw leven, de bloemen die opengaan, liefde tussen mensen en de rust en vrijheid waar wij in Nederland (nog) van mogen genieten. Maar God helpt mij ook bij het maken van keuzes en door de moeilijke momenten van het leven heen. Dit geeft rust en vrede in mijn hart.

Hoe ben je in de Beth-El kerk terecht gekomen?

Mijn ouders hebben zich met hun trouwen aangesloten bij de Beth-El kerk. Zij hebben mij laten dopen in deze gemeente, en vanaf vierjarige leeftijd mij met de kerkdiensten meegenomen. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds aangesloten bij de Beth-El kerk.

Wat betekent de gemeente voor jou?

Het aangesloten zijn bij een gemeente betekent voor mij dat er met blije en verdrietige momenten een grote betrokkenheid is. Er zijn veel activiteiten in de gemeente, buiten de kerkdiensten om, waar ontspannen en positieve contactmomenten zijn. Zo leer je elkaar beter kennen en kan je met elkaar meeleven.
Je bent met elkaar gemeente, daarom heb ik ook de verantwoordelijkheid om in de gemeente een taak doen. Dit geeft plezier. Voor mij betekent dat onder andere: commissielid zijn van het leukste jeugdhonk “De Uitstek”.